25 Ağustos 2012 Cumartesi

Kimya Muhendisligi Kadrolari

Bukadar mezuna bukadar kadro verilince ortaya cikan kiyasiya yarista birbirine giren meslektaslarim aslinda meslektas diyemeyiz bizler henuz muhendis olamadik cunku calisma firsati bulamadik,kah yoremizdeki uretim azligi,kah varolan uretimde kadro sikintisi,kah ozel sektorde gereken degeri alamamak vs.
Yillarini verip severek bolumunde okuyarak emek harcayanlara
1-otur evinde birkac yil KPSS calis kafani kaldirmadan 95 al belki atanirsin de......
2- Yada git ozelde asgari altinda calis gecin....
Aslinda cozum cok basit bu meslegin oneminin farkina varip bizlere yeteri kadar kadro saglamak mutsuz bir gencligi bunalimdan kurtarmak kurumlara yeni mezun iken (her bolum icin gecerli olan potansiyel calisma arzusu varken bunu onlara kaybettirmeden bu gencleri topluma kazandirmak onlara saglikli evlatlar yetistirme firsati verir buda esittir hepimizin gelecegi) aldiginiz gencler Hevesleri kurumlarin ve toplumun kalkinmasini saglayacak..
Ozeldeki istihdamlarda devlet firmalarin verecegi vergiden cok istihdam edecegi calisanina verdigi degeri artirabilseydi ki bunu yapabilseydi vergi dairesindeki calisanlardan cok is ve isci sagligi ile ilgili uzmanlari calisirdi haril haril...
Hersey bir araya toplaninca benim hep savundugum İNSANLİK kavrami cikiyor karsima ve diyorumki Herseyden once İNSAN'a deger veren İNSAN gibi yasamayi bilen bir toplum olabilmek umuduyla.....!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder